Vervanging van halogeen- en gloeilampen

Nu de verkoop van halogeen- en gloeilampen in Nederland verboden is, wordt deze verlichting vaak vervangen door led verlichting. Dit betekent dat je tegenwoordig heel wat ledlampen in huis hebt. De hanglamp boven de eettafel is led verlichting, de spotjes in de keuken zijn ledlampen en zelfs de buitenverlichting is led. Tel daar de televisie, laptop en mobiele telefoon bij op en je komt erachter dat je stiekem best veel wordt blootgesteld aan led verlichting. Hoe schadelijk is dat eigenlijk? Niet zo schadelijk als het lijkt. Voorheen was led verlichting fel wit of blauw licht en kon er geen dimmer op aangesloten worden. Tegenwoordig heb je speciale led dimmers en kun je de ledlampen voorzien van alle kleuren van de regenboog. Dit maakt de verlichting veel prettiger om naar te kijken. Je ziet het verschil tussen gloeilampen en ledlampen zelfs bijna niet meer!

Niet schadelijk

Doordat de ledlamp tegenwoordig dimbaar is en niet meer alleen fel licht geeft, is de ledlamp niet schadelijker dan de normale gloeilamp. Daarbij komt dat ledverlichting veel duurzamer is en meer branduren heeft. Een gloeilamp moet vaak vervangen worden, terwijl een ledlamp tot wel 15 jaar meegaat! Je doet er dus goed aan om je gloeilampen te vervangen door ledlampen. Voor diverse soorten led verlichting kun je terecht bij LEDlampenkopen.nu. Hier bestel je de verlichting eenvoudig online en heb je je aankoop de volgende werkdag al in huis! Begin vandaag nog met het gebruik van led verlichting.